Περιγραφή

economy as quality (not the pseudoscience of today), music, the cosmos, molecular and sub-molecular world, social impact, economic aspects and legislatures on the above

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

My time: valleys and hills

Είναι απίστευτο πόσο μπορεί να αλλάξει η διάθεσή μου, και αυτή να επηρρεάσει το πόσο καλά καταλαβαίνω αυτό που διαβάζω, αυτό που ακούω, ή αυτό που κάνω.

Συμβαίνει το ίδιο με όλους;

Θέλω να γράψω ένα χρονολόγιο όλων όσων βιώνω τους τελευταίους μήνες, όλων όσων με απασχολούν, και όλων όσων θα ήθελα να με απασχολούν, αλλά δεν έχω το χρόνο γιαυτά.
Αλλά δεν έχω το χρόνο, ούτε γιαυτό το στοιχειώδες χρονολόγιο. 

Αλλά το χρονολόγιο θα με βοηθούσε να κρατήσω επαφή με το κοντινό, και αργότερα με το μακρινότερο παρελθόν.

Γιαυτό θα προσπαθήσω να γράψω αυτόματα, σύντομες προτάσεις, σπαρτιάτικες διατυπώσεις, σαν μια άσκηση για το προσωπικό μου twitter, χωρίς διορθώσεις και εξωραϊσμούς. Μόνο τα ορθογραφικά. Τα ορθογραφικά "απαγορεύονται".

Ακόμη και αυτοί που έχουν φωτογραφική μνήμη, εκείνοι που έχουν την ικανότητα να συσχετίζουν κάθε γεγονός που ζουν με ότι έχουν διαβάσει, ή δει ή ακούσει και να το καταγράψουν στο ντουλάπι του εγκεφάλου τους και να το ανασύρουν άμεσα σε κάθε αναζήτηση, ακόμη και αυτοί έχουν ανάγκη το χρονολόγιο. Τους βοηθάει να διαπιστώσουν πόσο εφήμερο εργαλείο είναι η μνήμη, πόσο μπορεί να εξαπατήσει, πόσο μπορεί να θρέψει την υπεροψία, την αδιαλλαξία, τα "επτά θανάσιμα αμαρτήματα" ή έστω κάποια από αυτά.

Τους βοηθάει να καταλάβουν πόσο διαφορετικός είναι ο χρόνος που αποτυπώνουν στο χρονολόγιό τους από το χρόνο του διπλανού τους που έχει καταγραφεί το ίδιο απόλυτο τυπικό δευτερόλεπτο. Πόσο διαφορετικός είναι ο χρόνος κάθε δευτερόλεπτου που έζησαν από το ίδιο δευτερόλεπτο που κατέγραψαν σε αυτό το χρονολόγιο.

Πόσο διαφορετικός είναι ο δικός μου χρόνος από τον δικό σου;

Ο χρόνος είναι το πάν, όπως θα έλεγε και ο Στίβεν Χόκινγκ.

Σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς του σύμπαντος τη μια στιγμή, και φυλακισμένος στο προσωπικό σου καρυδότσουφλο, την άλλη. Μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι το καρυδότσουφλό σου είναι το σύμπαν.

Κοιλάδες και λόφοι. Ο χρόνος μου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου